Vakantie op de Peloponnesos

Lange lege zandstranden, verscholen baaitjes tussen steile rotswanden …
een vakantie op de Peloponnesos kan niet zonder

Chalikia

Dit mooie baaitje ligt direct in de buurt. Letterlijk vertaald uit het Grieks betekent het kleine steentjes. Het zijn prachtige witte rondgeslepen rivierkeitjes. Hier is de zee erg helder en het is er heerlijk zwemmen. Bovendien zijn er twee (vis)taverna’s met terras die ook ligbedden en parasols ter beschikking stellen.

zwemmen bij Chalikia

Skoupa schiereiland

Vlakbij Kotronas, ligt het schiereiland Skoupa dat je vanaf het dakterras kunt zien. Hier is ook een heerlijk verscholen baaitje. Ditmaal met zwarte keitjes. Een prachtig plekje tussen de rotsen. Erg beschut en bovendien een leuk klein wandelingetje ernaar toe over de dam en langs het kerkje.

Skoupa baaitje

Skoutarie

Iets verder weg liggen de prachtige zandstrandjes van Skoutari met een lange afloop in zee. Dit strand is daarom erg geschikt voor kleine kinderen. Hier en daar is er schaduw van bomen. Tussen de opgaande rotsen kun je heerlijk zonnen. Er is een oud Byzantijns kerkje op het strand en er zijn twee taverna ’s. Ideale plek voor een dagje strand!

Skoutari zandstranden

Kamares

Een heerlijk zandstrand met een taverna onder de statige eucalyptusbomen is er in Kamares. Hier loopt ook een beekje de zee in.

Kamares strand

Piratenbaaitje

Aan de overkant van de grote baai ligt vlak voor Nifi, bij Alypa een klein baaitje verscholen tussen hoge rotswanden. Het is een prachtig plekje – wij noemen het ‘het Piratenbaaitje’.

Er is een kleine taverna en een duikbril met snorkel meenemen is een goed idee!

piratenbaaitje in Alypa

Mavrovouni – Gythio

Voor het stadje Gythio begint het al… een 6 kilometer lang zandstrand dat eindigt bij Mavrouvouni/Gythio. Aan dit strand liggen een tweetal campings met barretjes en verhuur van surfplanken. Je kan er ook les nemen. De Country Taverna stelt ligstoelen ter beschikking en heeft een douche. Hier loopt ook een beekje de zee in.

Op deze stranden zie je in de zomer ook de bamboestokken die de nesten met eieren van de beschermde zeeschildpad Caretta Caretta aangeven.

Mavrovouni zandstranden

Scheepswrak Dimitrios

Voorbij Gythio kom je bij het bekende scheepswrak Dimitrios bij Valtaki beach. Een hele leuke plek om te zwemmen en foto’s te maken.

In het seizoen is er ook een kantine op het strand.

Dimitrios scheepswrak bij Valtaki beach

Richting Skala

Hier zijn eindeloos lange lege zandstranden. De rivier de Evrotas mondt hier ook uit in zee.
Dit strand wordt ook door de beschermde zeeschildpad Caretta Caretta gebruikt om eieren te leggen.

Skala zandstrand